Stannah logo
Bel vrijblijvend een adviseur
0858886701

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. In 1995 woonde 17% van de 75-plussers in een zorginstelling, bijvoorbeeld een verpleeg- of verzorgingshuis. In 2014 was dit nog maar 10%. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (april 2015). Van de 65-plussers woont bijna 95% nog zelfstandig thuis!

Gezond en vitaal

Ruim drie kwart van de ouderen die nog zelfstandig thuis woont, voelt zich gezond en vitaal. Twee derde van de groep thuiswonenden ervaart dan ook geen beperkingen in het dagelijks functioneren. De 75-plussers die wel met beperkingen te maken hebben, ervaren dit bijvoorbeeld met huishoudelijk werk, traplopen, boodschappen doen en in bad of onder de douche gaan. Thuiszorgers of mantelzorgers kunnen huishoudelijke taken uit handen nemen en boodschappen doen als dat nodig is. Als thuiswonende ouderen beperkingen hebben, kunnen er aanpassingen in huis nodig zijn. Denk aan het verwijderen van drempels, het plaatsen van grijpbeugels in badkamer en toilet of het laten plaatsen van een traplift.

ouderen wonen langer thuis

Mantelzorg en thuiszorg

Vaak worden thuiswonende ouderen geholpen en verzorgd door zogenaamde mantelzorgers (familie, vrienden, buren). Ook kan thuiszorg nodig zijn. Gemeenten kunnen een rol spelen bij het langer thuis blijven wonen door het geven van informatie en advies.

U leest meer over de rol van de gemeente bij het zelfstandig blijven wonen in dit artikel van de Rijksoverheid

Langer thuis wonen met hulp van Stannah

Stannah begrijpt maar al te goed dat mensen het liefst in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Een Stannah traplift maakt dit mogelijk.

Dus zet uw leven in de lift en bel Stannah vandaag voor een vriendelijk advies of vrijblijvende informatie over een traplift (0800 – 5066).

Wij bespreken graag met u de mogelijkheden die in uw situatie het beste aansluiten bij uw wensen en behoeften.

Ik wil een Stannah brochure

Request Brochure
  • * Verplicht veld
  • * Verplicht veld
    * Verplicht veld